סוכן ביטוח פנסיוני - כלומר איש מקצוע שמורשה להציע ללקוחותיו מוצרי ביטוח פנסיוניים: ביטוחי בריאות, ביטוחי חיים, ביטוחים כנגד אובדן כושר העבודה, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות וביטוחי מנהלים - יכול לבחור בין שתי דרכים להתפרנס, שתיהן מתגמלות עד מאוד.
האופציה הראשונה היא עבודה כשכיר בחברת ביטוח או בסוכנות ביטוח. עבור סוכן ביטוח פנסיוני עבודה בחברה גדולה ויציבה מבטיחה יציבות תעסוקתית, סביבה נעימה ומעצימה, תנאי עבודה נוחים מאוד (לעתים כולל רכב) ובמיוחד שכר בסיס נאה. על המשכורת הבסיסית מתווספים בונוסים ובסך הכל עשויים סוכני הביטוח הפנסיוניים להגיע למשכורות חודשיות של כ-14,000 ש"ח.
האופציה השנייה היא הקמת עסק עצמאי. בדרך זו השליטה היא לחלוטין בידי סוכן הביטוח, וככל שיהיה חרוץ יותר, ישקיע זמן רב יותר ויקפיד להתמקצע עוד ועוד, כך תגדל הכנסתו החודשית ותגיע לסכומים גבוהים במיוחד. כדאי לדעת שכל הפוליסות שמוכר סוכן ביטוח פנסיוני עצמאי מזכות אותו לא רק בבונוסים חד פעמיים (שנקרא "היקפים") אלא גם בתשלומים חודשיים קבועים. תשלומים אלה נקראים "נפרעים", הם ממשיכים להיות משולמים לו כל עוד הפוליסה תקפה ובהתאם ככל שתיק הלקוחות תופח כך הולכת ומצטברת הכנסה חודשית מרשימה מאוד.
עוד כדאי לציין כי סוכני ביטוח עצמאיים בראשית הדרך יכולים להצטרף לסוכנות ביטוח שתספק להם מעין הבטחת הכנסה עד ליצירת תיק לקוחות מבוסס מספיק, ועוד אופציה שפתוחה בפני הסוכנים העצמאיים היא קבלת מעטפת לוגיסטית מסוכנות ביטוח כך שיוכלו להתמקד בגיוס לקוחות והתאמת הביטוח הפנסיוני המיטבי לכל לקוח.
בכל מקרה מדובר בעיסוק מתגמל שהדרך אליו כוללת מעבר 6 מבחנים של הרשות לניירות ערך ומשרד האוצר וסטאז' שנמשך חצי שנה. במכללת אורין שפלטר נערכים קורסים שמהווים הכנה אידיאלית לכל אחד מהמבחנים, ותלמידי המכללה מצליחים במרבית המקרים להשלים את כל החובות כבר תוך שנה וחצי או שנתיים לכל היותר. לאורין שפלטר גם הסכמים עם כל חברות הביטוח הגדולות בארץ, כך שהבוגרים והבוגרות נהנים מעדיפות משמעותית בקבלה לעבודה.